February 08, 2015

Lemon Tarte with Nutella from Akis

Για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κρόκοι αυγού
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (ση συνέχεια θα χαμηλώσουμε)

Χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια τα μπισκότα με τα φουντούκια να γίνουν τρίμμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη 

το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα

μετά τους κρόκους

λιωμένο βούτυρο

Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ) το ζαχαρούχο γάλα. 

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα



Μόλις το λεμόνι είναι κοντά στα γούστα μας προσθέτουμε τους κρόκους


  • Με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπαλάκια από την πραλίνα και τα τοποθετούμε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα (μπουκίτσες απο σοκολάτα).

Ρίχνουμε ανάμεσα απο την πραλίνα την γέμισή μας

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 20-25  λεπτά μέχρι να δούμε ότι η γέμισή μας έσφιξε


Εαν θέλουμε με τα ασπράδια που μας έμειναν, κάνουμε μαρέγκα και διακοσμούμε την τάρτα μας απο πάνω

120gr 

1 .


120gr

 Βάζουμε τον φούρνο στο τέρμα (230 βαθμούς) 

παστεριώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα οι κορυφές


Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε!


http://akispetretzikis.com/el/categories/glykes-pites-tartes/tarta-lemoni-pralina

No comments:

Post a Comment