Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 50 γρ. φουντούκια
- 2 κρόκοι αυγού
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 κρόκοι αυγού
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (ση συνέχεια θα χαμηλώσουμε) |
Χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια τα μπισκότα με τα φουντούκια να γίνουν τρίμμα. |
Προσθέτουμε τη ζάχαρη |
το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα |
μετά τους κρόκους |
λιωμένο βούτυρο |
Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ) το ζαχαρούχο γάλα. |
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα |
Μόλις το λεμόνι είναι κοντά στα γούστα μας προσθέτουμε τους κρόκους |
|
Ρίχνουμε ανάμεσα απο την πραλίνα την γέμισή μας |
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 20-25 λεπτά μέχρι να δούμε ότι η γέμισή μας έσφιξε |
Εαν θέλουμε με τα ασπράδια που μας έμειναν, κάνουμε μαρέγκα και διακοσμούμε την τάρτα μας απο πάνω |
120gr |
1 . |
120gr |
Βάζουμε τον φούρνο στο τέρμα (230 βαθμούς) |
παστεριώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα οι κορυφές |
Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε! |
No comments:
Post a Comment