October 15, 2015

Soft and Chewy Chocolate Chip Cookies by Akis Petretzikis!


 Συστατικά-Ingredients


  • 225 g dark chocolate couverture (cut into small pieces)
  • 30 g butter
  • 35 g all-purpose flour
  • ¼ teaspoon baking powder
  • ¼ teaspoon salt
  • 2 eggs
  • 175 g sugar
  • 100 g mars

  • 225 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. mars





  Μέθοδος Εκτέλεσης-Method


  • Melt the chocolate and butter together, in a bain marie, or in the microwave for 1-1 ½ minutes. Cover the bowl with cellophane wrap. This helps the chocolate melt more evenly, as well as to keep the microwave clean.
  • In a bowl, mix the flour, baking powder and salt.
  • In a mixer, beat the eggs and sugar together for at least 5 minutes. Beat the mixture until it thickens to the point that when you lift the whisk, long strands of the batter will drop very, very slowly, back in to the bowl.
  • When it’s ready, add the chocolate and butter to the bowl. Mix until thoroughly combined, scraping the sides of the bowl, so as not to leave any chocolate behind.
  • Release the bowl from the mixer and pour the chocolate mixture in to the flour, baking powder and salt. Fold in, gently, with a spatula. This is done gently, so that the “air” in the batter. This way, the cookies will turn out as fluffy and soft as possible.
  • Add Mars. 
  • Bake the cookies immediately. Using a large spoon or ice cream scoop, pick up some dough and drop it on to a baking sheet that has been lined with parchment paper. Bake in the same way as the previous method.

  • Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 με 1,5 λεπτά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Καλό είναι να σκεπάσουμε το μπολ με μεμβράνη για να λιώσει πιο ομοιόμορφα η σοκολάτα καθώς και για να μη λερώσουμε το φούρνο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι
  • Στο μίξερ χτυπάμε για πάνω από 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι που να κάνει το μείγμα "κορδόνια", να πήξει τόσο πολύ που όταν σηκώνουμε πάνω το μίξερ να τρέχει σαν κορδόνι το μείγμα μέσα στο μπολ και να περνά λίγος χρόνος μέχρι να ενωθεί ξανά στο υπόλοιπο μείγμα.
  • Όταν είναι έτοιμο το αυγό με τη ζάχαρη ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα της σοκολάτας. Καλό είναι με μια σπάτουλα να παίρνουμε από το πλάι του μπολ το μείγμα για να μην μας μείνει η σοκολάτα γύρω στον κάδο του μιξερ. 
  • Όταν ενσωματωθεί η σοκολάτα στο μείγμα με τα αυγά τότε αφαιρούμε από το μίξερ και ενσωματώνουμε  με μια σπάτουλα το μείγμα με το αλεύρι και το αλάτι και το μπέικιν με απαλές κινήσεις. Θέλουμε να μην φύγει ο αέρας που έχουμε προσθέσει στα αυγά για να μας είναι όσο πιο αφράτα τα μπισκότα μας. 
  • Τέλος προσθέτουμε την Mars
  • Μπορούμε να ψήσουμε κατευθείαν τα μπισκότα μας. Με ένα μεγάλο κουτάλι ή με ένα κουτάλι του παγωτού παίρνουμε μείγμα από τη ζύμη μας και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα. Ψήνουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο που ψήσαμε και πριν.


Video:Soft and Chewy Chocolate Chip Cookies


 Receipt: Soft and Chewy Chocolate Chip Cookies





XoXo
Iro


P.S.You have to try they are simply amazing!!



No comments:

Post a Comment